Clublied
 
         
 
   
   
   
   
  24 September 2012 - Herhalingsles reanimatie/AED instructie


Op 2, 16, 23 en 25 oktober worden in "De Snûter" de (herhalings)lessen reanimatie en AED-instructie georganiseerd.

In 2009 heeft de woningbouwvereniging "Thús Wonen" een Automatische Externe Defibrilator (AED) aan ijsclub Akkerwoude en kaatsvereniging Nut en Nocht aangeboden. De AED hangt naast de voordeur en is vrij "toegankelijk". 

 

Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een hartstilstand, waardoor op een geautomatiseerde manier een electrische schok wordt toegediend, met als doel het hart weer in een normaal ritme te brengen. Bij reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED binnen de eerste 6 minuten is de overlevingskans bijna 70%.

In oktober 2009 is een aantal reanimatie- c.q. AED-cursussen gehouden. De cursussen waren bedoeld om deelnemers aan (sport) evenementen in en in de omgeving van "De Snûter" en bewoners/passanten die binnen de zogenaamde 6 minuten zone rondom het clubgebouw wonen/vertoeven hulp te kunnen bieden bij een eventuele hartstilstand.

Meer dan 40 enthousiaste cursisten hebben na een praktijkgerichte cursus, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, het diploma reanimatie en het certificaat AED hulpverlener behaald.

Ieder jaar in oktober/november worden de herhalingslessen georganiseerd en nog steeds is de opkomst hoog.

Mocht je meer willen weten over reanimeren en het gebruik van een AED kijk dan gerust eens op de website www.reanimerenleerjezo.nl. 
Dijkstra Draisma  
     
  C1000  
     
  Noorder Staete  
     
  Autobedrijf Postma  
     
   
         
Links Contact Jeugd Dames Heren Bestuur Home Vrijwilligers Historie Gastenboek Agenda Nieuws Bouwbedrijf J. Reitsma Rabobank NoordoostFriesland Autobedrijf Boelens Frisia Bergum Feenstra Transport Momenti Multigaz Wits Groep Super De Boer Juwelier Kramer De Frijheid Hubo Keurslager Talsma