Clublied
 
         
 
   
   
   
   
  31 Januari 2014 - De Koer fan Fryslân

De Koer fan Fryslân voor de vrijwilligers van IJsclub Akkerwoude en Keatsferiening Nut en Nocht


 “Sneon yn Fryslân” is een interactief radioprogramma bij Omrop Fryslân. In het programma dat wekelijks van 13.00 tot 18.00 uur wordt uitgezonden, wordt teruggeblikt naar het nieuws van de afgelopen week, wordt er gereageerd op actuele zaken en is er veel aandacht voor sport.
Maar …….. er is ook “de koer fan Fryslân”. Deze koer wordt iedere week uitgereikt aan een persoon, organisatie of instelling die men bewondert, wil bedanken of een hart onder de riem wil steken. De koer wordt gevuld door degene die hem een week eerder heeft ontvangen en geeft hem vervolgens door.  
Op 18 januari ontvingen de vrijwilligers van IJsclub Akkerwoude en KF Nut en Nocht de koer van Clowns 4 Care. De clowns van Clowns 4 Care brengen liefde, aandacht en ontspanning bij zieke, eenzame en kansarme mensen in Nederland en zijn graag geziene gasten bij vele zorginstellingen. Zij richten zich op mensen van jong tot oud, ongeacht cultuur, geloof, huidskleur of handicap. Clowns 4 Care werkt alleen met vrijwillige clowns en Leni Ruigrok vd Werve is één van deze clowns. Leni kent “de Snûter” o.a. vanwege haar muzikale activiteiten tijdens de Avond4daagse, het repeteren in “de Snûter” met “de Fluistervinken” en de reanimatie-/AED-lessen. Zij heeft ons voorgedragen voor de Koer fan Fryslân en op 24 januari heeft zij de koer met inhoud aangeboden aan de drie J’s, Jan Dantuma, Jan Toole en Jan Hoekstra. Deze drie heren staan symbool voor alle vrijwilligers die er jaar in jaar uit voor zorgen dat de velden en accommodatie er goed bij liggen en dat de diverse evenementen prima verlopen.  
Wij hebben de koer doorgegeven aan Jan Metselaar. Jan is een bekend gezicht in de kaatswereld. Wij hebben hem leren kennen als KNKB-scheidsrechter. Vele wedstrijden heeft hij in goede banen geleid. Ook bij één van onze hoofdklassepartijen was Jan scheidsrechter. In 2006 was hij arbiter bij de PC. De laatste jaren is Jan niet meer actief als scheidsrechter, maar nog steeds voor de KNKB in het spier. Zo is hij lid van de werkgroepen lotingen en NK-organisatie, is hij actief als freon van het kaatsmuseum en voor ons een vraagbaak op allerlei terreinen. Jan is altijd bereid om ons te helpen of van advies te dienen. Hij was ook degene die ons enorm heeft gesteund in de organisatie van het WWW (wylde wâlden wrâldkampioenskip) Pearkekeatsen voor hoofdklasse heren en dames tijdens de sportwike Ikkerwâld 2012. Jan zijn inzet is tomeloos en van grote waarde. De koer heeft – wat ons betreft – in huize Metselaar in Deinum een goed plaatsje gekregen. 

Klik hier om de geluidsfragmenten te beluisteren. Excuses voor de niet al te beste kwaliteit. 
Dijkstra Draisma  
     
  C1000  
     
  Noorder Staete  
     
  Autobedrijf Postma  
     
   
         
Links Contact Jeugd Dames Heren Bestuur Home Vrijwilligers Historie Gastenboek Agenda Nieuws Bouwbedrijf J. Reitsma Rabobank NoordoostFriesland Autobedrijf Boelens Frisia Bergum Feenstra Transport Momenti Multigaz Wits Groep Super De Boer Juwelier Kramer De Frijheid Hubo Keurslager Talsma